TEORI RADIKAL GRATIS

|


Metabolisme awak normal

Polusi udara

Radiasi ultraviolet

Polusi logam abot

Polusi pestisida

Polusi pestisida

 

 

RADIKAL & PENYAKIT GRATIS

 

Biasane, radikal bebas perlu kanggo awak, nanging radikal bebas sing gedhe banget bisa nyebabake ora seimbang fungsi fisiologis, banjur nyebabake stres oksidatif berkembang ing macem-macem penyakit (literatur nuduhake manawa radikal bebas minangka sumber macem-macem penyakit).

 

 

 

 

ANTIOKSIDAN

 

Awak ora bisa dioperasikake tanpa oksigen, lan yen radikal bebas akeh, awak saya stres oksidatif bakal nyebabake sistem perbaikan gagal ngilangi radikal bebas sing gedhe banget. Ing kasus khusus, awak kudu nambah antioksidan in vitro kanggo mbusak radikal bebas sing gedhe banget.

 

PENGEMBANGAN ANTIOXIDAN

 

 

L-ERGOTHIONEINE –JENIS ANTIoksida ALAM BARU

 

EGT minangka antioksidan antioksidan asam amino-asam alami ing bakteri lan jamur tartamtu. Iki minangka senyawa bioaktif penting sing digunakake minangka pemulung radikal, saringan sinar ultraviolet, pengatur reaksi reduksi oksidasi lan bioenergetik seluler, lan sitoprotektor fisiologis, lsp.
L-Ergothioneine (EGT, ERGO, CAS: 497-30-3), uga dikenal minangka (S) -α-Carboxy-2,3-dihydro-N, N, N-trimethyl-2-thioxo-1H-imidazole- Garam batin 4-etanaminium, wiwitan dijupuk saka ergot dening Tanret C ing taun 1909, mula uga ditemokake getih getih. EGT murni yaiku kristal putih, larut ing banyu, (larut 0.9mol / L ing suhu kamar). Oksoksasi ora bisa kedadeyan kanthi nilai pH fisiologis utawa ing solusi alkalin sing kuat. EGT bisa ana rong bentuk isomer - wangun thiol lan bentuk thione, kaya sing kapacak ing ngisor iki:

 

 

 

ANTIOXIDASI

Kanthi kaluwihan multi-fungsi, EGT misuwur ing antarane antioksidan liyane.

 

 

Kaluwihan

Kanthi kaluwihan multi-fungsi, EGT misuwur ing antarane liyane antioksidan.Keuntungan (dibandhingake karo glutathione, cystine lsp):
——EGT luwih gampang diklumpukake ing sel lan konsentrasi luwih stabil tinimbang antioksidan liyane.
——EGT luwih efektif kanggo nyuda pati sel sing disebabake pyrogallol.
——EGT utamane nyingkirake ROS kanggo nyegah oksidasi, dene glutation lan liya-liyane golek radikal bebas, yaiku liyane antioksidan produk oksidasi scavenge.(1) Oleoylethanolamide (oea) - tongkat gaib sajrone urip sampeyan

Bandhingan saka ANTIOXIDATION

results: EGT minangka pemulung radikal bebas sing paling aktif dibandhingake karo antioksidan klasik kaya GSH, asam urat lan trolox. Utamane, kapasitas antioksidan paling dhuwur sing ditampilake dening EGT vs. radikal peroksil ngasilake 25% luwih dhuwur tinimbang nilai sing dipikolehi karo trolox antioksidan. Kapasitas pemalsuan EGT tumrap radikal hidroksil luwih dhuwur 60%, dibandhingake karo asam urat, sing nuduhake referensi antioksidan vs. radikal hidroksil. Pungkasan, EGT nuduhake aktivitas antioksidan paling dhuwur uga tumrap peroxynitrite, kanthi kapasitas scavenging 10% luwih dhuwur tinimbang asam urat.

 

 

 

FUNGSI LAIN

 

EGT uga duwe efek kanggo ngatur energi intrakelular,

nambah kekebalan,

nambah tingkat sperma slamet,

nglindhungi ati saka cedera,

nyuda peradangan,

neurodegenerasi,

cacat pangembangan lan katarak.

 

 

Kasedhiya pangembangan

① EGT KANG WENARGA Katon ing TANPA TANWAN lan Kewan

 

② PETUNJUK

5-10mg saben unit kanggo asupan wong diwasa lan 2-3 unit iku penting banget kanggo panganan saben dina.

Sumber: Li Yiqun, Zhou Nianbo. Fungsi Biologi lan Aplikasi EGT [J]. Teknik Panganan , 2010 wiwit9 (3) : 26-28.

Intakes didhaptar ing ngisor iki:

Bocah-bocah (3-11 taun) ≤l 0 mg / dina
Pemuda (11-21 taun) ≤30 mg / dina
Wong diwasa (21-80 taun) ≤30 mg / dina

Cathetan : 1. Dosis kanggo bocah lan wong diwasa old 3 -80 taun

           2. Disaranake kanggo wanita hamil utawa nyusoni.

Sumber data: Tetrahedron nalika ndhaptar US NDI

Data nyaranake: 10.5mg / g kanggo OXIS's ADI (Intake Daily Acceptable).

 

③ SINTESIS

 

 

EKSTRAKSI & APLIKASI

(1) EKSTRAK

Saiki, ana telung cara kanggo produksi EGT: sintesis kimia, alam ekstraksi bio (umume saka jamur, jaringan kewan lan ekstraksi getih), lan metode biosintesis.

Perbandingan Ekstraksi EGT cara

(2) APLIKASI

EGT duwe aplikasi kosmetik sing wiyar, panganan fungsional, farmasi, terapi, biomedisin, lan sapanunggalane.

(3) APLIKASI LAIN LAIN

Cathetan Suku

  1. Oleoylethanolamide (oea) - tongkat gaib ing urip sampeyan
  2. Anandamide vs cbd: sing endi sing luwih apik kanggo kesehatan sampeyan? Kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan dheweke!
  3. Sampeyan kudu ngerti babagan nikotinamide riboside klorida
  4. Suplemen magnesium l-threonate: mupangat, dosis, lan efek samping
  5. Palmitoylethanolamide (kacang polong): mupangat, dosis, panggunaan, suplemen
  6. 6 mupangat kesehatan suplemen resveratrol paling dhuwur
  7. 5 mupangat paling apik kanggo njupuk phosphatidylserine (ps)
  8. 5 mupangat paling apik kanggo njupuk quinone pyrroloquinoline (pqq)
  9. Suplemen nootropik alpha gpc paling apik
  10. Suplemen anti-penuaan mononukleotida nikotinamida paling apik (nmn)

 

Artikel dening : Dr. Zeng

Artikel kanthi:

Dhokter Zeng

Pendhiri, pimpinan administrasi inti perusahaan; PhD sing ditampa saka Universitas Fudan ing bidang kimia organik. Luwih saka sangang taun pengalaman ing kimia organik lan sintesis desain obat; saklawasé 10 makalah riset sing diterbitake ing jurnal berwibawa, kanthi luwih saka limang paten Cina.

 

Paragraf