Wêdakakêna Urolithin:

November 9, 2020

Cofttek minangka produsen bubuk Urolithin A sing paling apik ing China. Pabrik kita duwe sistem manajemen produksi lengkap (ISO9001 & ISO14001), kanthi kapasitas produksi saben wulan 400kg.

 


status: Ing Produksi Massa
Unit: 1kg / tas, 25kg / Dram

Spesifikasi bubuk Urolithin A

Jeneng: Urolithin A
Jeneng kimia: 3,8-Dihydroxybenzo [c] kromen-6-siji
CAS: 1143-70-0
Formula Kimia: C13H8O4
Bobot molekul: 228.2
warna: Wêdakakêna putih kanggo bubuk putih
Kunci InChi: RIUPLDUFZCXCHM-UHFFFAOYSA-N
Kode SMILES: O=C1C2=CC(O)=CC=C2C3=C(O1)C=C(O)C=C3
fungsi: Urolithin A, metabolit usus-mikroba saka asam ellagic, ngetrapake properti anti-natoni, anti-mikroba, lan antioksidan. Urolithin: nyurung autofagy lan apoptosis, nyuda mundhak siklus sel, lan nyegah sintesis DNA.
aplikasi: Urolithin A yaiku metabolit ellagitannin; Perantara Farmasi
Kelarutan: Larut ing DMSO (3 mg / mL).
Panyimpenan Temp: Garing, peteng lan ing 0 - 4 C kanggo jangka cendhak (dina nganti minggu) utawa -20 C kanggo jangka panjang (wulan nganti pirang-pirang taun).
Kondisi Pangiriman: Diluncurake ing suhu lingkungan minangka bahan kimia sing ora berbahaya. Prodhuk iki cukup stabil kanggo sawetara minggu nalika pengiriman biasa lan wektu ditindakake ing Bea Cukai.

 

Urolithin A Spektrum NMR

Urolithin A (1143-70-0) - Spektrum NMR

Yen sampeyan butuh COA, MSDS, HNMR kanggo saben produk lan informasi liyane, hubungi kami pimpinan Pemasaran.

 

Pambuka kanggo Urolithins

Urolithin minangka metabolit sekunder asam ellagic sing asale saka ellagitannins. Ing manungsa ellagitannins diowahi dening microflora usus dadi asam ellagic sing banjur malih dadi urolithin A, urolithin B, urolithin C lan urolithin D ing usus gedhe.

Urolithin A (UA) minangka metabolit ellagitannin sing paling umum. Nanging, urolithin A ora dingerteni kedadeyan alami ing sumber diet.

Urolithin B (UB) minangka metabolit sing akeh sing diproduksi ing usus liwat transformasi ellagitanin. Urolithin B minangka produk pungkasan sawise turunan urolithin liyane katabolisasi. Urolithin B ditemokake ing urin minangka urolithin B glukuronida.

Urolithin: A 8-Methyl Ether minangka produk menengah sajrone sintesis Urolithin A. Iki minangka metabolit sekunder sing penting kanggo ellagitannin lan nduweni sifat antioksidan lan anti-inflamasi.

 

Mekanisme tumindak urolithin A lan B

● Urolithin A nyebabake mitofagy

Mitophagy minangka salah sawijining bentuk autofagy sing mbantu ngilangi mitokondria sing rusak kanggo fungsi sing optimal. Autofagy nuduhake proses umum sing konten sitoplasma diremehake lan bisa dikitar maneh nalika mitophagy yaiku rusak lan daur ulang mitokondria.

Sajrone tuwa, penurunan autofagia minangka salah sawijining aspek sing nyebabake penurunan fungsi mitokondria. Sabanjure, stres oksidatif uga bisa nyebabake autofag kurang. Urolithin A duwe kemampuan ngilangi mitokondria sing rusak liwat autofagia selektif.

● sifat antioksidan

Tekanan oksidatif ana nalika ora seimbang antara radikal bebas lan antioksidan ing awak. Radikal bebas keluwihan iki asring ana gandhengane karo penyakit nemen, penyakit jantung, diabetes lan kanker.

Urolithins A lan B nampilake efek antioksidan kanthi kemampuan kanggo nyuda radikal bebas lan khusus tingkat spesies oksigen reaktif intraselular (ROS) lan uga nyandhet peroksida lipid ing jinis sel tartamtu.

Luwih saka iku, urolithin bisa nyegah sawetara enzim oksidasi, kalebu monoamine oxidase A lan tyrosinase.

● sifat anti-natoni

Peradangan minangka proses alami ing endi awak kita nglawan apa wae sing tiba kayata infeksi, ciloko, lan mikroba. Nanging, peradangan kronis bisa mbebayani awak amarga iki ana gegayutan karo macem-macem kelainan kayata panandhang asma, masalah jantung, lan kanker. Peradangan kronis bisa uga amarga radhang akut sing ora diobati, infeksi utawa uga radikal bebas ing awak.

Urolithins A lan B nampilake sifat anti-inflamasi kanthi nyandhet produksi oksida nitrik. Dheweke khusus nyegah obat nitrat oxid synthase (iNOS) sing ora bisa diatasi lan ekspresi mRNA sing tanggung jawab kanggo inflamasi.

● Efek anti-mikroba

Mikroba kalebu bakteri, jamur lan virus kedadeyan kanthi alami ing lingkungan lan uga ing awak manungsa. Nanging, sawetara mikroba sing diarani patogen bisa nyebabake penyakit infeksi kayata flu, campak lan malaria.

Urolithin A lan B bisa nampilake kegiatan antimikroba kanthi nyegah sensasi korum. Sensing korum minangka mode komunikasi bakteri sing ndadekake bakteri bisa ndeteksi lan ngontrol proses sing gegandhengan karo infeksi kayata virulitas lan motilitas.

● Nyandhet glikasi protein

Glikasi nuduhake lampiran gula sing dudu enzim ing lipid utawa protein. Minangka biomarker utama ing diabetes lan kelainan liyane uga tuwa.

Glycation protein dhuwur minangka efek sekunder saka hiperglikemia duwe peran utama ing kelainan sing gegandhengan karo jantung kayata diabetes lan penyakit Alzheimer.

Urolithin A lan B duweni sifat anti-glikatif sing gumantung karo dosis sing bebas saka kegiatan antioksidan.

 

Urolithin A entuk manfaat

(1) Bisa ngluwihi umur
Urolithin: Nyurung mitophagy kanthi milih mbusak mitokondria sing rusak. Iki uga njamin kitaran ulang mitokondria kanggo fungsi optimal. Mitokondria asring rusak amarga umur lan amarga stres. Ngilangi mitokondria sing rusak duwe peran kanggo nglanjutkan umur.

Ing panliten cacing, urolithin Suplemen sing diwenehake ing 50 µM saka tahap endhog nganti tiwas ditemokake kanggo ngluwihi umur kanthi 45.4%.

Ing panliten liyane sing ditindakake ing taun 2019 nggunakake fibroblast manungsa sing senescent, suplemen urolithin A ditemokake kanggo nuduhake potensi anti-tuwa. Bisa nambah ekspresi kolagen tipe 1 lan uga nyuda ekspresi matrix metalloproteinase 1.

Panaliten manungsa cilik uga nuduhake manawa UA bisa nambah fungsi mitochondrial lan kesehatan balung ing wong tuwa nalika diterbitake kanthi oral ing 500-1000mg sajrone patang minggu.

(2) Mbantu nyegah kanker prostat
Urolithins lan prekursor, ellagitannins, duwe sifat anti kanker. Dheweke bisa nyandhet proliferasi sel kanker liwat penangkapan siklus sel lan nyurung apoptosis. Apoptosis nuduhake pati sel sing bisa diprogram nalika awak ngilangi sel-sel kanker uga ana sel liyane sing kena infeksi.

Ing panliten tikus sing disuntik karo sel kanker manungsa, metabolit ellagitannins (Urolithin A) ditemokake kanggo nyuda pertumbuhan kanker prostat. Panaliten kasebut banjur nglaporake konsentrasi metabolit sing luwih dhuwur ing kelenjar prostat, usus lan jaringan usus.

(3) Paningkatan kognitif
Urolithin A bisa nglindhungi neuron saka pati lan uga bisa micu neurogenesis liwat menehi tandha anti-inflamasi.

Ing panliten tikus kanthi gangguan memori, urolithin A ditemokake gangguan kognitif ameliorate lan nglindhungi neuron saka apoptosis. Iki nuduhake manawa UA bisa digunakake kanggo ngobati penyakit Alzheimer (AD).

(4) Potensi anti-obesitas
Panliten nuduhake yen ellagitanen bisa ngalangi akumulasi lipid lan uga spidol adipogenik kayata protein respon wutah awal 2 uga protein nambani sing nambahi liwat penangkapan siklus sel.

Urolithin A wis ditemokake khusus kanggo nambah sensitivitas insulin saéngga nyegah obesitas.

Ing panliten tikus kanthi obesitas sing kena pengaruh, urolithin: A suplemen ditemokake kanggo nyegah obesitas sing nyebabake diet lan gangguan metabolik ing tikus. Panliten kasebut nuduhake yen perawatan UA ningkatake pengeluaran energi dadi massa awak sing murah.

 

Sumber panganan Urolithin A lan B

Urolithins ora ditemokake kanthi alami ing sembarang sumber panganan. Iki minangka produk transformasi asam ellagik sing asale saka ellagitannins. Ellagitannins diowahi dadi asam ellagic dening microbiota usus lan asam ellagik terus diowahi dadi metabolit (urolithins) ing usus gedhe.

Ellagitannins kedadeyan kanthi alami ing sumber panganan kayata pomegranates, woh wohan kalebu stroberi, raspberry, cloudberry lan blackberry, anggur muscadine, almond, jambu biji, teh, lan kacang-kacangan kayata kenari lan kastanye uga omben-omben umur oak, kayata anggur abang lan wiski saka tong oak.

Mula, kita bisa nyimpulake panganan urolithin A lan panganan urolithin B yaiku panganan sing akeh ellagitannin. Perlu dielingi manawa bioavailabilitas ellagitannin diwatesi banget nalika metabolit sekunder (urolithin) wis gampang kasedhiya.

Ekskresi lan produksi urolithin beda-beda beda-beda ing antarane individu amarga konversi saka ellagitanin gumantung karo mikrobiota ing usus. Ana bakteri khusus sing melu konversi kasebut lan beda-beda ing antarane individu sing sawetara duwe mikrobiota sing cocog, kurang utawa ora kasedhiya. Sumber panganan uga beda-beda ing level ellagitannins. Mula, mupangat potensial ellagitannins beda-beda gumantung saka siji individu liyane.

 

Suplemen Urolithin A lan B

Suplemen Urolithin A uga suplemen Urolithin B gampang ditemokake ing pasar minangka suplemen sumber panganan sing akeh ellagitannin. Suplemen Urolithin A uga kasedhiya. Umume suplemen buah delima wis didol lan digunakake kanthi sukses. Suplemen iki disintesis saka woh-wohan utawa kacang-kacangan lan dirumusake dadi bentuk cair utawa bubuk.

Amarga variasi konsentrasi ellagitanin ing macem-macem panganan, pelanggan urolithin bisa tuku sumber bahan panganan kasebut. Iki uga ditrapake nalika golek bubuk urolithin B utawa suplemen cair.

Sawetara studi klinis manungsa sing dilakoni karo bubuk urolithin A utawa B durung nglaporake efek samping serius saka administrasi suplemen kasebut.

reference

  1. Garcia-Muñoz, Cristina; Vaillant, Fabrice (2014-12-02). "Nasib Metabolic Ellagitannins: Implikasi kanggo Kesehatan, lan Perspektif Riset kanggo Panganan Fungsional Inovatif". Ulasan Kritik ing Ilmu Pangan lan Nutrisi.
  2. Bialonska D, Kasimsetty SG, Khan SI, Ferreira D (11 November 2009). "Urolithins, metabolit mikroba usus ellagitanin Delima, nuduhake kegiatan antioksidan kuat ing tes adhedhasar sel". J Agric Food Chem.
  3. Bodwell, Graham; Pottie, Ian; Nandaluru, Penchal (2011). "Sintesis Total Dianggo Kanthi Elektron-Panjaluk-Sintesis Urolithin M7".