Urolithin (1143-70-0) (1139-83-9) - Pabrik pabrikan

Urolithin

Cofftek nduweni kemampuan produksi massal lan pasokan urolithin a lan urolithin b ing kahanan cGMP.

Pambuka kanggo Urolithins

Urolithin minangka metabolit sekunder asam ellagic sing asale saka ellagitannins. Ing manungsa ellagitannins diowahi dening microflora usus dadi asam ellagic sing banjur malih dadi urolithin A, urolithin B, urolithin C lan urolithin D ing usus gedhe.

Urolithin A (UA) minangka metabolit ellagitannin sing paling umum. Nanging, urolithin A ora dingerteni kedadeyan alami ing sumber diet.

Urolithin B (UB) minangka metabolit sing akeh sing diproduksi ing usus liwat transformasi ellagitanin. Urolithin B minangka produk pungkasan sawise turunan urolithin liyane katabolisasi. Urolithin B ditemokake ing urin minangka urolithin B glukuronida.

  Urolithin: A 8-Methyl Ether minangka produk menengah sajrone sintesis Urolithin A. Iki minangka metabolit sekunder sing penting kanggo ellagitannin lan nduweni sifat antioksidan lan anti-inflamasi.

Mekanisme tumindak urolithin A lan B

● Urolithin A nyebabake mitofagy
Mitophagy minangka salah sawijining bentuk autofagy sing mbantu ngilangi mitokondria sing rusak kanggo fungsi sing optimal. Autofagy nuduhake proses umum sing konten sitoplasma diremehake lan bisa dikitar maneh nalika mitophagy yaiku rusak lan daur ulang mitokondria.

Sajrone tuwa, penurunan autofagia minangka salah sawijining aspek sing nyebabake penurunan fungsi mitokondria. Sabanjure, stres oksidatif uga bisa nyebabake autofag kurang. Urolithin A duwe kemampuan ngilangi mitokondria sing rusak liwat autofagia selektif.

● sifat antioksidan
Tekanan oksidatif ana nalika ora seimbang antara radikal bebas lan antioksidan ing awak. Radikal bebas keluwihan iki asring ana gandhengane karo penyakit nemen, penyakit jantung, diabetes lan kanker.

Urolithins A lan B nampilake efek antioksidan kanthi kemampuan kanggo nyuda radikal bebas lan khusus tingkat spesies oksigen reaktif intraselular (ROS) lan uga nyandhet peroksida lipid ing jinis sel tartamtu.

Luwih saka iku, urolithin bisa nyegah sawetara enzim oksidasi, kalebu monoamine oxidase A lan tyrosinase.

● sifat anti-natoni
Peradangan minangka proses alami ing endi awak kita nglawan apa wae sing tiba kayata infeksi, ciloko, lan mikroba. Nanging, peradangan kronis bisa mbebayani awak amarga iki ana gegayutan karo macem-macem kelainan kayata panandhang asma, masalah jantung, lan kanker. Peradangan kronis bisa uga amarga radhang akut sing ora diobati, infeksi utawa uga radikal bebas ing awak.

Urolithins A lan B nampilake sifat anti-inflamasi kanthi nyandhet produksi oksida nitrik. Dheweke khusus nyegah obat nitrat oxid synthase (iNOS) sing ora bisa diatasi lan ekspresi mRNA sing tanggung jawab kanggo inflamasi.

● Efek anti-mikroba
Mikroba kalebu bakteri, jamur lan virus kedadeyan kanthi alami ing lingkungan lan uga ing awak manungsa. Nanging, sawetara mikroba sing diarani patogen bisa nyebabake penyakit infeksi kayata flu, campak lan malaria.

Urolithin A lan B bisa nampilake kegiatan antimikroba kanthi nyegah sensasi korum. Sensing korum minangka mode komunikasi bakteri sing ndadekake bakteri bisa ndeteksi lan ngontrol proses sing gegandhengan karo infeksi kayata virulitas lan motilitas.

● Nyandhet glikasi protein
Glikasi nuduhake lampiran gula sing dudu enzim ing lipid utawa protein. Minangka biomarker utama ing diabetes lan kelainan liyane uga tuwa.

Glycation protein dhuwur minangka efek sekunder saka hiperglikemia duwe peran utama ing kelainan sing gegandhengan karo jantung kayata diabetes lan penyakit Alzheimer.

Urolithin A lan B duweni sifat anti-glikatif sing gumantung karo dosis sing bebas saka kegiatan antioksidan.

Mupangate Urolithin A lan B

Urolithin duwe akeh efek sing migunani sing didhukung dening bukti adhedhasar riset anti-inflamasi, anti-karsinogenik, antioksidan, lan sifat antimikroba. Keuntungan Urolithin A gegandhengan banget karo mupangat urolithin B. Ing ngisor iki ana sawetara mupangat sing dilaporake saka urolithin;
Urolithin A entuk manfaat
(1) Bisa ngluwihi umur
Urolithin: Nyurung mitophagy kanthi milih mbusak mitokondria sing rusak. Iki uga njamin kitaran ulang mitokondria kanggo fungsi optimal. Mitokondria asring rusak amarga umur lan amarga stres. Ngilangi mitokondria sing rusak duwe peran kanggo nglanjutkan umur.

Ing panliten cacing, urolithin Suplemen sing diwenehake ing 50 µM saka tahap endhog nganti tiwas ditemokake kanggo ngluwihi umur kanthi 45.4%.

Ing panliten liyane sing ditindakake ing taun 2019 nggunakake fibroblast manungsa sing senescent, suplemen urolithin A ditemokake kanggo nuduhake potensi anti-tuwa. Bisa nambah ekspresi kolagen tipe 1 lan uga nyuda ekspresi matrix metalloproteinase 1.

Panaliten manungsa cilik uga nuduhake manawa UA bisa nambah fungsi mitochondrial lan kesehatan balung ing wong tuwa nalika diterbitake kanthi oral ing 500-1000mg sajrone patang minggu.

(2) Mbantu nyegah kanker prostat
Urolithins lan prekursor, ellagitannins, duwe sifat anti kanker. Dheweke bisa nyandhet proliferasi sel kanker liwat penangkapan siklus sel lan nyurung apoptosis. Apoptosis nuduhake pati sel sing bisa diprogram nalika awak ngilangi sel-sel kanker uga ana sel liyane sing kena infeksi.

Ing panliten tikus sing disuntik karo sel kanker manungsa, metabolit ellagitannins (Urolithin A) ditemokake kanggo nyuda pertumbuhan kanker prostat. Panaliten kasebut banjur nglaporake konsentrasi metabolit sing luwih dhuwur ing kelenjar prostat, usus lan jaringan usus.

(3) Paningkatan kognitif
Urolithin A bisa nglindhungi neuron saka pati lan uga bisa micu neurogenesis liwat menehi tandha anti-inflamasi.

Ing panliten tikus kanthi gangguan memori, urolithin A ditemokake gangguan kognitif ameliorate lan nglindhungi neuron saka apoptosis. Iki nuduhake manawa UA bisa digunakake kanggo ngobati penyakit Alzheimer (AD).

(4) Potensi anti-obesitas
Panliten nuduhake yen ellagitanen bisa ngalangi akumulasi lipid lan uga spidol adipogenik kayata protein respon wutah awal 2 uga protein nambani sing nambahi liwat penangkapan siklus sel.

Urolithin A wis ditemokake khusus kanggo nambah sensitivitas insulin saéngga nyegah obesitas.

Ing panliten tikus kanthi obesitas sing kena pengaruh, urolithin: A suplemen ditemokake kanggo nyegah obesitas sing nyebabake diet lan gangguan metabolik ing tikus. Panliten kasebut nuduhake yen perawatan UA ningkatake pengeluaran energi dadi massa awak sing murah.

Mupangat Urolithin B
Suplemen Urolithin B uga duwe sawetara mupangat kesehatan lan umume padha karo mupangat urolithin A.

(1) Potensi anti kanker
Sifat anti-inflamasi urolithin B ndadekake calon apik kanggo nglawan kanker. Sawetara peneliti wis nglaporake potensial kasebut ing fibroblasts, mikrofag lan sel endothelial.

Panaliten nglaporake yen UB nyegah macem-macem jinis kanker kayata prostat, usus besar lan kanker kandung kemih.

Ing panaliten sing nglibatake sel kanker usus manungsa, ellagitannins, asam ellagic lan urolithins A lan B dinilai kanthi potensial anti-kanker. Dheweke nglaporake yen kabeh perawatan bisa nyegah nyuda sel kanker. Dheweke nyegah proliferasi sel kanker liwat penangkapan siklus sel ing macem-macem fase lan uga nggunakake apoptosis.

(2) Bisa mbantu nglawan stres oksidatif
Urolithin B nduweni sifat antioksidan sing apik liwat nyuda tingkat spesies oksigen reaktif lan peroksidasi lipid ing jinis sel tartamtu. Tingkat ROS sing ana gandhengane karo akeh kelainan kayata penyakit Alzheimer.

Ing panliten karo sel saraf sing kena stres oksidatif, suplemen urolithin B uga urolithin A ditemokake kanggo nglindhungi sel-sel saka oksidasi mula nambah sel slamet.

(3) Urolithin B ing memori nambah
Urolithin b wis dilaporake kanggo nambah permeabilitas getih-penghalang. Iki nambah fungsi kognitif.

Panliten nuduhake yen urolithin B bisa dadi paningkatan memori potensial kanthi nambah fungsi kognitif umum.

(4) Nyegah gangguan otot
Kekalahan otot bisa kedadeyan amarga ana macem-macem sebab kayata gangguan, tuwa lan kekurangan protein ing diet. Sawetara langkah kanggo mungkasi, matesi utawa luwih becik nyegah kerusakan otot kalebu, olahraga, obat-obatan lan asam amino uga polyphenol bisa digunakake.

Urolithins bisa diklasifikasikake minangka polyphenol lan peran peran kanggo nyegah kekalahan otot kanthi ngaktifake sintesis protein otot lan uga saya mudhun.

Ing panaliten karo tikus, suplemen Urolithin B sing diwenehake sajrone wektu, bisa ningkatake pangembangan otot amarga otot katon luwih gedhe.  

(5) Urolithin B nglawan peradangan
Urolithin B duweni sifat anti-inflamasi kanthi nyuda tandha-tandha peradangan.

 Ing panelitian tikus kanthi fibrosis ginjel sing kena pengaruh, urolithin B ditemokake ameliorate cedera ginjel. Iki nambah fungsi ginjel, morfologi ginjel uga nyuda spidol ginjel. Iki nuduhake yen UB bisa nyuda radang ginjel.

(6) Mupangat sinergis saka urolithin A lan B
Efek sinergis uga wis dilaporake ing kombinasi urolithin A lan B ing fungsi kognitif lan kapasitas. Panliten kasebut nyatakake manawa kombinasi iki bisa digunakake kanggo nambani utawa nyegah kelainan sing gegandhengan karo dimensia kayata kuatir utawa kelainan Alzheimer.

Mupangat liyane sing ana gandhengane karo urolithins yaiku;
  • neuroprotection
  • Sindrom metabolik ameliorates

Sumber panganan Urolithin A lan B

Urolithins ora ditemokake kanthi alami ing sembarang sumber panganan. Iki minangka produk transformasi asam ellagik sing asale saka ellagitannins. Ellagitannins diowahi dadi asam ellagic dening microbiota usus lan asam ellagik terus diowahi dadi metabolit (urolithins) ing usus gedhe.

  Ellagitannins kedadeyan kanthi alami ing sumber panganan kayata pomegranates, woh wohan kalebu stroberi, raspberry, cloudberry lan blackberry, anggur muscadine, almond, jambu biji, teh, lan kacang-kacangan kayata kenari lan kastanye uga omben-omben umur oak, kayata anggur abang lan wiski saka tong oak.

Mula, kita bisa nyimpulake panganan urolithin A lan panganan urolithin B yaiku panganan sing akeh ellagitannin. Perlu dielingi manawa bioavailabilitas ellagitannin diwatesi banget nalika metabolit sekunder (urolithin) wis gampang kasedhiya.

Ekskresi lan produksi urolithin beda-beda beda-beda ing antarane individu amarga konversi saka ellagitanin gumantung karo mikrobiota ing usus. Ana bakteri khusus sing melu konversi kasebut lan beda-beda ing antarane individu sing sawetara duwe mikrobiota sing cocog, kurang utawa ora kasedhiya. Sumber panganan uga beda-beda ing level ellagitannins. Mula, mupangat potensial ellagitannins beda-beda gumantung saka siji individu liyane.

Suplemen Urolithin A lan B

Suplemen Urolithin A uga suplemen Urolithin B gampang ditemokake ing pasar minangka suplemen sumber panganan sing akeh ellagitannin. Suplemen Urolithin A uga kasedhiya. Umume suplemen buah delima wis didol lan digunakake kanthi sukses. Suplemen iki disintesis saka woh-wohan utawa kacang-kacangan lan dirumusake dadi bentuk cair utawa bubuk.

Amarga variasi konsentrasi ellagitanin ing macem-macem panganan, pelanggan urolithin bisa tuku sumber bahan panganan kasebut. Iki uga ditrapake nalika golek bubuk urolithin B utawa suplemen cair.

Sawetara studi klinis manungsa sing dilakoni karo bubuk urolithin A utawa B durung nglaporake efek samping serius saka administrasi suplemen kasebut.

Wigati:

  1. Garcia-Muñoz, Cristina; Vaillant, Fabrice (2014-12-02). "Nasib Metabolic Ellagitannins: Implikasi kanggo Kesehatan, lan Perspektif Riset kanggo Panganan Fungsional Inovatif". Ulasan Kritik ing Ilmu Pangan lan Nutrisi.
  2. Bialonska D, Kasimsetty SG, Khan SI, Ferreira D (11 November 2009). "Urolithin, metabolit mikroba usus Ellagitanin Delima, nuduhake kegiatan antioksidan kuat ing tes adhedhasar sel". J Agric Food Chem.
  3. Bodwell, Graham; Pottie, Ian; Nandaluru, Penchal (2011). "Sintesis Total Dianggo Kanthi Elektron-Panjaluk-Sintesis Urolithin M7".