Wêdakakêna urolithin

Cofftek duwe kemampuan produksi massal lan pasokan urolithin a, urolithin b lan Methylurolithin A ing kahanan cGMP.

Apa sing diarani Urolithin?

Urolithin minangka turunan utawa metabolit saka komponen asam ellagic kayata ellagitanin. Komponen kimia kasebut dimetabolisme saka turunan asam ellagat dening mikrobiota usus.

Amarga flora usus penting banget kanggo produksi urolithin, jumlah urolithin sing diprodhuksi ing awak gumantung karo jinis organisme ing flora, organisme paling penting sing kalebu klompok leptum Clostridium. Dilaporake manawa wong sing duwe mikrobiota sing sugih ing klompok iki ngasilake jumlah urolithin sing luwih akeh tinimbang sing duwe flora usus liyane kayata Bacteroides utawa Prevotella.

Urolithin uga diprodhuksi saka punicalagin ing usus, persis kaya ellagitanin, lan banjur diekskresi ing urin. Kanggo mriksa produksi urolithin ing awak, level kudu dicek ing urin wong sing wis ngonsumsi panganan sing akeh asam ellagic utawa suplemen karo urolithin minangka bahan utamane. Urolithin, yen ana ing plasma, bisa dideteksi ing bentuk glukuronida.

Urolithin kasedhiya kanthi alami ing pirang-pirang panganan, sanajan ora kabeh molekul urolithin bisa ditemokake saka panganan. Sawise panganan sing legi karo asam ellagat wis dicerna, gumantung saka flora usus supaya bisa ngrusak ellagitanin lan punicalagin dadi metabolit menengah lan produk pungkasan; molekul urolithin.

Molekul-molekul kasebut bubar entuk popularitas lan terus nambah minangka suplemen superfood amarga anti-tumor, anti-penuaan, anti-inflamasi, lan entuk pengaruh autofagy. Kajaba iku, molekul urolithin tartamtu digandhengake karo tingkat energi sing luwih apik amarga pengaruh gedhe tumrap kesehatan mitokondria. Produksi energi ing awak minangka proses sing ana ing mitokondria, lan nambah fungsi organel iki minangka salah sawijining fungsi Urolithin.

Molekul Urolithin sing Dikenal

Urolithin nuduhake kolektif ing macem-macem molekul sing kalebu kulawarga urolithin nanging duwe formula kimia sing beda, jeneng IUPAC, struktur kimia, lan sumber. Kajaba iku, molekul kasebut duwe macem-macem panggunaan lan mupangat kanggo awak manungsa lan mula beda-beda diiklanake ing bentuk suplemen.

Urolithin, sawise riset ekstensif, dikenal dadi molekul ing awak ing ngisor iki, sanajan ora akeh sing ngerti babagan saben molekul tartamtu:

● Urolithin A (3,8-Dihydroxy Urolithin)
● Urolithin Glukuronida
● Urolithin B (3-Hydroxy Urolithin)
● Urolithin B glukururid
● Urolithin D (3,4,8,9-Tetrahydroxy Urolithin)

Urolithin A lan Urolithin B, umume diarani UroA lan UroB, minangka metabolit Urolithin sing kondhang ing awak. Kaloro iki uga dadi molekul sing saiki digunakake ing suplemen lan bubuk panggantos panganan.

Sawise ana ing getih, Urolithin A saiki dadi Ururithin A glukuronida, lan Urolithin B bisa dideteksi minangka Ururithin B glukuronida. Amarga iki, dipercaya bisa duwe efek sing padha karo sadurunge sadurunge ing panelitian vivo durung bisa ditindakake karo urolithin. Kurang pasinaon in vivo dadi angel kanggo netepake manawa glukonida UroA lan UroB duweni pengaruh sing beda karo UroA lan UroB dhewe.

Urolithin A duwe turunan liyane sing bisa dideteksi ing getih, yaiku, Urolithin A sulfat. Kabeh turunan kasebut nindakake fungsine ing getih lan banjur diresiki metu saka sistem liwat urin.

Urolithin D minangka molekul penting liyane sing diprodhuksi dening efek usus mikrobiota, nanging ora akeh sing ngerti babagan efek lan panggunaan potensial. Saiki, iki ora digunakake ing suplemen utawa penggantian panganan, ora kaya mitra, UroA lan UroB. Kajaba iku, sumber panganan Urolithin D ora dingerteni.

Paket Informasi Bubuk Urolithin

Urolithin A ora kasedhiya kanthi alami saka sumber panganan lan kalebu klompok senyawa sing dikenal minangka benzo-coumarins utawa dibenzo-α-pyrones. Iki sejatine dimetabolisme saka ellagitannin menyang Urolithin A 8-Methyl Ether sadurunge dipecah dadi Urolithin A. Produk pungkasan iki kasedhiya akeh ing pabrik manufaktur kanthi bentuk bubuk Urolithin A. Wêdakakêna MethylUrolithin uga kasedhiya kanggo tuku kanthi akeh yen dibutuhake.

Urolithin A ora kasedhiya ing level sing padha, sanajan kanthi tingkat konsumsi sadurunge, ing macem-macem wong amarga kabeh gumantung karo kegiyatan microbiota usus. Metabolisme Urolithin A dipercaya mbutuhake urolithinfaciens Gordonibacter lan Gordonibacter pamelaeae, nanging sawetara wong sing isih duwe efek minimal nggawe efek molekul kasebut.

Urolithin A nduweni fitur khusus sing bisa dibedakake karo komponen liyane, kaya sing kasebut ing tabel ing ngisor iki.

CAS Number1143-70-0
Kemurnian98%
Jeneng IUPAC3,8-Dihydroxybenzo [c] kromen-6-siji
Liyane3,8-dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-siji; 3,8-DIHYDRO DIBENZO- (B, D) PYRAN-6-ONE; 3, 8-Dihydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-siji; Pigura Castoreum I; Urolithin A; 6H-Dibenzo (B, D) pyran-6-siji, 3,8-dihydroxy-; 3,8-dihydroxy-6H-dibenzopyran-6-siji); urolithin-A (UA; 3,8-dihydroxy-6H-dibenzo (b, d) pyran-6-one
Formula molekulC13H8O4
Bobot molekul228.2
Titik lebur> 300 ° C
InChI KeyRIUPLDUFZCXCHM-UHFFFAOYSA-N
FormulirSolid
katonBubuk Kuning Cahya
Setengah UripOra dikenal
kelarutanLarut ing DMSO (3 mg / mL).
kawontenan StorageDina nganti Minggu: Ing ruangan sing peteng lan garing ing suhu 0 - 4 derajat C Wulan nganti Taun: Ing Freezer, adoh saka cairan -20 derajat C.
aplikasiDiet digunakake minangka panggantos lan suplemen panganan

Paket Informasi Bubuk Urolithin B

Urolithin B minangka senyawa fenolik sing mung wiwit diproduksi kanthi akeh wiwit Januari 2021. Bisa dipikolehi kanthi mangan sawetara panganan sing sumber ellagitanin alami sing bisa dimetabolisme dadi Urolithin B. Ditemokake bisa dadi kuat senyawa anti-tuwa sing bisa sampeyan tuku kanthi akeh ing bentuk bubuk Urolithin B.

Properti bedak bubuk Urolithin B sing kasedhiya ing perusahaan manufaktur kasebut ing ngisor iki:

CAS Number1139-83-9
Kemurnian98%
Jeneng IUPAC3-Hydroxy-6H-dibenzo [b, d] pyran-6-siji
LiyaneAURORA 226; Urolithin B; AKOS BBS-00008028; Urolithin 3-hidroksiin; 3-hidroksi-6-benzo [c] chromenone; 3-hydroxybenzo [c] chromen-6-siji; 3-Hydroxy-benzo [c] chromen-6-siji; 3-HYDROXY-6H-DIBENZO [B, D] PYRAN-6-ONE; 6H-Dibenzo (b, d) pyran-6-one, 3-hydroxy-; 3-Hydroxy-6H-benzo [c] chromen-6-siji AldrichCPR
Formula molekulC13H8O3
Bobot molekul212.2 g / mol
Titik lebur> 247 ° C
InChI KeyWXUQMTRHPNOXBV-UHFFFAOYSA-N
FormulirSolid
katonBubuk coklat entheng
Setengah UripOra dikenal
kelarutanLarut ing 5mg / mL yen digawe panas, cairan bening
kawontenan Storage2-8 ° C
aplikasiSuplemen anti-oksidan lan Pro-oksidan kanthi aktivitas estrogenik.


Kajaba saka molekul utama Urolithin sing dibentuk minangka asil saka tumindak flora usus, ana sawetara molekul sing dadi intermediet sing dibentuk sajrone rusak sadurunge. Penengah kasebut kalebu:

● Urolithin M-5
● Urolithin M-6
● Urolithin M-7
● Urolithin C (3,8,9-Trihidroxy urolithin)
● Urolithin E (2,3,8,10-Tetrahydroxy urolithin)

Ora akeh sing ngerti babagan penengah kasebut saiki, nanging riset luwih lanjut duwe potensi kanggo nemokake mupangat lan panggunaan molekul Urolithin kasebut.

Kepiye Urolithin Bisa?

Urolithin, kaya senyawa liyane sing digunakake ing suplemen, mengaruhi organ lan sistem sing beda ing awak, kanggo ngasilake efek sing migunani. Mekanisme tumindak Urolithin, kalorone A lan B, bisa dipérang dadi enem cabang utama, lan saben cabang duwe potensi ngasilake macem-macem mupangat.

● Properti Antioksidan
Keuntungan utama duwe sifat antioksidan yaiku nyuda stres oksidatif ing awak. Stres oksidatif nuduhake stres ing sel lan jaringan ing awak minangka asil reaksi kimia sing ngasilake senyawa ora stabil, uga dikenal minangka radikal bebas. Radikal bebas iki duweni potensi luwih melu reaksi kimia sing ora stabil ing awak, sing ngasilake produk sing ngrusak sel lan jaringan.

Urolithins nyuda stres oksidatif iki, sing nyebabake nyegah cedera sel lan nambah kemungkinan kelangsungan sel. Efek kasebut bisa ditindakake kanthi nyuda produksi Spesies Oksigen Reaktif intrasel (iROS), yaiku salah sawijining jinis radikal bebas. Kajaba iku, sifat antioksidan Urolithin A lan Urolithin B uga tuwuh amarga ekspresi subunit NADPH oksidase sing sithik, sing penting banget kanggo reaksi kimia sing nyebabake stres oksidatif.

Kanggo ngasilake sifat antioksidan, Urolithins uga nambah ekspresi antioksidan heme oksigenase-1 liwat jalur sinyal Nrf2 / ARE. Iki mbantu dheweke ora mung nyuda senyawa sing mbebayani nanging uga nambah enzim sing apik sing ningkatake sifat antioksidan.

Urolithins, nalika diwenehake menyang tikus kanthi kerusakan otak sing diinduksi LPS, nyegah aktivasi mikroglial, utawa kanthi istilah sing luwih gampang, pembentukan parut lan inflamasi sing bakal nambah risiko kerusakan otak permanen. Efek urolithin iki diyakini minangka campuran sifat antioksidan lan sifat anti-inflamasi.

● Properti Anti Inflamasi
Properti anti-inflamasi Urolithin minangka salah sawijining sebab utama misuwur ing jagad suplemen. Mekanisme senyawa kasebut, utamane Urolithin A, Urolithin B, lan bentuk glukuronida, beda banget lan ngasilake asil sing beda-beda.

Efek anti-inflamasi Urolithin A lan Urolithin B duwe mekanisme sing padha karo Obat anti-inflamasi Non-Steroidal utawa NSAID kayata Ibuprofen lan Aspirin. Urolithin dikenal duwe efek hambat ing produksi PGE2 lan ekspresi COX-2. Amarga NSAID nyegah ekspresi COX 1 lan COX 2, bisa disimpulake yen Urolithin duwe efek anti-inflamasi sing luwih milih.

Properti anti-inflamasi Urolithin wis kabukten ora mung nglawan peradangan ing awak nanging uga bisa ngowahi kerusakan ing organ minangka asil saka inflamasi jangka panjang sing nyebabake gagal organ. Ing panaliten anyar sing ditindakake babagan model kewan, ditemokake yen konsumsi urolithin duwe kemampuan kanggo nyuda nefrotoksisitas sing diinduksi obat-obatan kanthi nyandhet pati sel ginjel lan peradangan.

Ditemokake yen bubuk urolithin A, kanthi lisan, duwe efek hambat ing jalur peradangan bebarengan karo kaskade proapoptosis, mula nglindhungi fungsi ginjel. Sifat-sifat Urolithin A iki uga nuduhake urolithin liyane ing wektu mbesuk ing endi senyawa kasebut bisa digunakake kanggo obat-obatan bebarengan karo suplemen sing saiki digunakake.

● Properti Anti-Karsinogenik
Urolithin dipercaya anti-karsinogenik amarga kemampuane duwe efek kayata penahanan siklus sel, hambatan aromatase, induksi apoptosis, penekanan tumor, promosi autofagia, lan senensiensi, regulasi transkrip onkogen, lan reseptor faktor pertumbuhan. Efek kasebut, yen ora ana, bisa nyebabake tuwuhing sel kanker. Fitur pencegahan Urolithins wis kabukten, utamane kanggo kanker prostat lan kanker usus besar, kanthi akeh peneliti nglumpukake panggunaan Urolithins minangka obat pencegahan potensial kanggo kanker prostat.

Panaliten sing ditindakake ing taun 2018 nyinaoni efek Urolithin ing jalur mTOR kanthi tujuan kanggo nemokake opsi perawatan kanker pankreas. Kanker pankreas digandhengake karo angka kematian sing dhuwur, nanging panliten pungkasan nuduhake manawa Urolithin bisa uga ora mung nambah tingkat kaslametan, nanging uga nyandhet grafting sel tumor menyang bagean awak liyane, sing nyebabake metastasis. Urolithin A ditliti kanthi khusus lan asil dibandhingake karo asil sing digawe dening regimen perawatan standar. Kesimpulan yen Urolithin A ngasilake asil sing luwih apik nalika digunakake kanggo ngatur kanker pankreas, ing kaloro kahanan kasebut; nalika digunakake dhewe utawa kanthi rencana perawatan standar.

Kanthi panelitian luwih lanjut, mupangat Urothilins bisa uga kalebu perawatan kanker pankreas.

● Properti Antibakteri
Urolithin dikenal amarga sifat antibakteri lan duwe efek kasebut kanthi nyandhet saluran komunikasi mikroorganisme, ora ngidini dheweke pindhah utawa nginfeksi sel. Dheweke uga dipercaya duwe sipat antijamur, sanajan mekanisme sing durung jelas durung jelas.

Ana rong patogen sing Urolithins duwe efek hambatan sing kuwat banget, nyebabake pangayoman kanggo awak manungsa. Patogen kasebut minangka mikroba malaria lan Yersinia enterocolitica, kanthi kalorone nyebabake infeksi parah ing manungsa. Mekanisme ing endi Urolithins duwe sipat antibakteri tanpa preduli organisme padha.

● Properti Anti Estrogenik lan Estrogenik
Estrogen minangka hormon penting ing awak wanita, lan penurunan tingkat ana hubungane karo gejala kayata flushing, hot flashes, lan penurunan massa tulang. Amarga pentinge hormon kasebut, bisa dingerteni manawa ana pengganti sing digoleki kanthi aktif. Nanging, hormon eksogen duwe efek samping tartamtu sing ora dienggo.

Nanging, Urolithin A lan Urolithin B duwe struktur sing padha karo estrogen endogen lan afinitas kanggo reseptor estrogen ing awak. Urolithin A nduweni afinitas sing luwih kuat, utamane kanggo reseptor alpha dibandhingake karo reseptor beta. Sanajan kalorone senyawa kasebut duwe struktural sing padha karo estrogen, urolithin duwe sifat estrogen lan anti-estrogenik, ora beda karo estrogen endogen.

Dualitas efek Urolithins iki nggawe pilihan perawatan potensial kanggo kelainan tartamtu sing muncul nalika estrogen eksogen diwenehake kanggo ngobati gejala kekurangan estrogen.

● Inhibisi Glikasi Protein
Glikasi protein minangka proses sing molekul gula kaiket dadi protein. Proses iki katon nalika tuwa utawa minangka bagean saka kelainan tartamtu. Urolithins nyegah tambahan gula, mula nyebabake efek anti-glikasi. Kajaba iku, dheweke nyandhet tatanan glikasi tingkat lanjut, akumulasi minangka langkah patofisiologis sing penting kanggo perkembangan diabetes.

Wuku Urolithin

Urolithin duwe mekanisme tumindak sing beda kanggo ngasilake macem-macem perlindungan ing awak manungsa. Wêdakakêna Urolithin A lan bubuk Urolithin B mbantu ngasilake suplemen sing misuwur amarga entuk manfaat saka bahan utama. Kabeh mupangat senyawa kimia kasebut didhukung dening bukti ilmiah, lan uga panelitian luwih lanjut kanggo ndhukung penambahan Urolithin ing pedoman perawatan pirang-pirang kelainan.

Keuntungan senyawa kasebut, adhedhasar mekanisme sing kasebut ing ndhuwur, kalebu:

● Properti Antioksidan
Urolithin diekstrak saka pirang-pirang panganan kaya ellagitanin sing dikepengini kaya antioksidan. Sumber panganan sing paling umum kanggo ellagitanin lan asam ellagic yaiku delima, lan uga minangka sumber antioksidan. Nanging, penting dibedakake yen sifat antioksidan saka sumber panganan lan urolithin padha utawa yen siji duwe potensial luwih dhuwur tinimbang liyane.

Panaliten wiwitan Urolithin A lan Urolithin B nuduhake manawa efek antioksidan kasebut ana 42 kali luwih murah tinimbang woh-wohan kasebut, mula tegese senyawa kimia kasebut ora bakal menehi bahan-bahan suplemen sing apik.

Nanging, panaliten pungkasan kanthi metode analisis sing beda nuduhake manawa Urolithin A lan B loro kasebut cukup efisien lan duweni sipat antioksidan kuat sing bakal nglawan efek stres oksidatif. Nalika metode analisis sing padha digunakake kanggo nyinaoni kabeh urolithin kanggo ndeleng sing paling kuat, Urolithin A katon jelas. Asil kasebut banjur direproduksi ing panliten sing padha karo Urolithin A sing uga dadi pimpinan.

Nyatane, salah sawijining panliten fokus ing pambiji sifat antioksidan saka senyawa kimia kasebut kanthi nyoba kemampuane kanggo nglawan stres oksidatif. Kanggo panliten iki, peneliti nyebabake stres ing sel neuronal lan nalika kena Urolithin, khusus Urolithin B, dheweke ngerteni stres stres sing signifikan lan tambah sel neuron.

● Properti Anti Inflamasi
Sifat anti-inflamasi Urolithin ngasilake pirang-pirang mupangat, kabeh mau kabukten kanthi ilmiah.

1. Efek antimalaria
Obat buatan kanggo perawatan malaria sing akeh digunakake ing deso tartamtu kalebu nggunakake Pomegranate. Peneliti nyoba ngerti efek positif saka obat iki ing perawatan malaria kanthi nggandhengake asil karo efek Urolithins sing dimetabolisme ing usus saka pomegranate.

Panaliten ditindakake kanggo nyinaoni efek Urolithin kanggo ngrawat malaria kanthi mbukak sel monositik sing kena infeksi menyang Urolithins. Panliten iki nemokake manawa senyawa kimia nyandhet pelepasan MMP-9, yaiku metalloproteinase penting ing pangembangan lan patogenesis malaria. Sambungan senyawa kasebut nyegah malaria dadi patogen ing awak, mula dipercaya duwe efek antimalaria.

Asil panliten uga nuduhake manawa Urolithins nyegah ekspresi patogen malaria kanggo mRNA, nyebabake hambatan luwih saka kemampuan mikroorganisme kanggo nyebabake infeksi. Asil panliten iki mbuktekake manawa efek mupangat kanggo obat krasan kalebu pomegranate amarga efek urolithin.

2. Pengaruh ing Sel Endotel
Atherosclerosis minangka kondhisi umum sing nyebabake penghinaan jantung lan infark miokard. Rong faktor umum sing nyebabake pembangunan aterosklerosis yaiku disfungsi endotel lan pembengkakan. Panaliten anyar nyoba mbuktekake manawa sifat anti-inflamasi Urolithin bisa uga nyegah disfungsi endotel, mula bisa ngatur pambangunan lan pangembangan aterosklerosis.

Urolithin A ditemokake dening peneliti duwe tumindak anti-inflamasi paling dhuwur ing antarane kabeh urolithin. Panaliten anyar fokus ing sel endothelial manungsa sing diinkubasi karo LDL teroksidasi, prasyarat kanggo pembentukan aterosklerosis, lan konsentrasi beda Urolithin A. Peneliti nemokake yen Urolithin A nyegah sintase nitrat oksida lan nyuda ekspresi I-CAM, sing nyebabake nyuda inflamasi lan nyuda kemampuan sel, utamane monosit kanggo mematuhi sel endothelial. Ketaatan monositik sing nyuda nyuda disfungsi endotel.

Kajaba iku, Urolithin A ditemokake kanggo nyuda ekspresi faktor nekrosis tumor α, interleukin 6, lan endothelin 1; kabeh sitokin pro-inflamasi.

3. Pengaruh Fibroblasts ing Kolon
Kolon kena patogen eksogen lan komponen panganan sing ngrugekke radhang, sing ing jangka panjang bisa nyebabake sawetara masalah kesehatan. Amarga Urolithin A lan Urolithin B diproduksi dening flora usus, penting kanggo ngerti efek ing wiwitan awak sing dibentuk.

Kanggo nyinaoni efek Urolithins ing sel usus lan fibroblast, peneliti nindakake eksperimen ing endi fibroblast kena sitokin pro-inflamasi banjur Urolithin. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, ditemokake yen Urolithins nyegah adhesi monosit lan migrasi fibroblast kanggo nyegah pembengkakan ing usus besar.

Kajaba iku, ditemokake yen Urolithins nyandhet aktivasi faktor NF-κB, sing penting kanggo peraturan peradangan. Kasunyatane, peneliti percaya iki minangka faktor utama sing nyebabake sifat anti-inflamasi urolithin.

● Properti Anti-Karsinogenik
Urolithin digandhengake karo sifat anti-kanker, lan mekanisme sifat kasebut kasebut ing ndhuwur. Nanging, mupangat properti kasebut kasebut ing ngisor iki:

1. Proteksi saka Kanker Prostat
Deteksi Urolithin ing awak biasane ditindakake kanthi nggunakake getih utawa cipratan; nanging, bisa dideteksi ing kolon lanang lan wadon uga kelenjar prostat lanang.

Minangka asil saka panemuan iki, peneliti nyoba mbiji yen mupangat senyawa kimia kasebut katon ing kelenjar prostat kaya sing ana ing usus besar. Mula, ana panliten sing dirancang, asile mbuktekake manawa Urolithin duwe pengaruh protèktif ing kelenjar prostat.

Ditemokake manawa Urolithin A lan Urolithin B, bebarengan karo Urolithin C lan Urolithin D nyandhet enzim CYP1B1 ing kelenjar prostat. Enzim iki minangka target kemoterapi lan banget dicegah dening Urolithin A, dibandhingake karo urolithin liyane. Dheweke uga nyegah CYP1A1, nanging konsentrasi urolithin sing luwih dhuwur dibutuhake kanggo ngasilake efek kasebut.

Panaliten liyane ditindakake kanggo nyinaoni efek proteksi prostat Urolithins. Ditemokake manawa Urolithin A duwe efek anti-kanker tumrap kanker prostat liwat kalorone, gumantung saka p53 lan independen p53.

2. Nyegah Topoisomerase 2 lan CK 2
Urolithin duwe sipat anti-kanker kanthi nyegah sawetara jalur molekul sing bisa langsung utawa ora langsung nyebabake hambatan kanker. Enzim CK2 minangka enzim penting sing melu jalur molekul kasebut, kanthi fungsi utamane kanggo ningkatake inflamasi lan kanker.

Urolithins nyandhet macem-macem jalur kanggo nggayuh enzim ing endi-endi, CK2 pungkasane bisa nyandhet efek, kayata sifat sing nyebabake kanker. Urolithin A kabukten bisa dadi penghambat CK2 sing kuat, ing silico.

Kajaba iku, hambatan Topoisomerase 2 dipercaya duwe efek anti-kanker. Nyatane, mekanisme iki digunakake dening agen kemoterapi tartamtu kayata Doxorubicin. Ing panaliten anyar, ditemokake yen Urolithin A luwih kuat tinimbang Doxorubicin kanggo nyandhet Topoisomerase 2, mula njaluk tambahan kanggo pedoman saiki kanggo perawatan kanker tartamtu.

● Properti Antibakteri
Sipat antibakteri Urolithins gumantung saka Koreksi Inhibisi Korum sing ngilangi kemampuan mikroorganisme kanggo komunikasi, mindhah, lan mbentuk faktor virulensi. Iki minangka mekanisme penting kanggo kaslametan bakteri, lan penghambat Urolithins nyebabake mikroorganisme.

Properti antibakteri utama Urolithin yaiku kemampuan kanggo nglindhungi usus saka tuwuhing enterocolitica Yersinia. Nyatane, Urolithin digandhengake karo modulasi flora usus, flora sing padha sing tanggung jawab produksi ing wiwitan. Iki penting banget amarga mung organisme spesifik ing flora sing bisa nambah produksi Urolithins.

● Properti Anti Estrogenik lan Estrogenik
Urolithins ngubungake reseptor Estrogen lan ngasilake kalorone, sifat estrogenik lan anti-estrogenik. Iki nggawe calon apik kanggo Modulator Reseptor Estrogen Pilihan utawa SERM, mekanisme utama yaiku pengaruh positif ing sak area awak lan efek hambat ing area awak liyane.

Ing salah sawijining panaliten sing ditindakake babagan efek urolithin ing reseptor estrogen, ditemokake, utamane urolithin A, nyegah ekspresi gen sel kanker endometrium sing positif ER, nyebabake penekanan kanker endometrium. Hipertropi endometrium minangka efek samping umum estrogen eksogen ing post neoplasia kaya wanita sing nggunakake terapi penggantian hormon, lan panggunaan urolithin dipercaya duwe efek proteksi ing endometrium. Nanging, riset luwih lanjut kudu ditindakake sadurunge Urolithins bisa dadi obat SERM sabanjure.

● Inhibisi Glikasi Protein
Anane produk glycation end majeng minangka ciri hiperglikemia sing nyebabake wong ngalami cedera kardiovaskular sing gegandhengan karo diabetes utawa uga penyakit Alzheimer. Urolithin A lan Urolithin B kabukten duwe efek anti-glikasi sing nyegah penghinaan jantung lan nyuda resiko neurodegenerasi kanthi signifikan.

Mula, hambatan glikasi protein dening Urolithins dipercaya duwe efek kardioprotektif lan neuroprotective.

Keuntungan Urolithin A kasebut ing ngisor iki:

● Tambah umur
Penuaan, stres, lan kelainan tartamtu bisa ngrusak mitokondria, sing penting banget kanggo produksi lan panggunaan energi normal ing awak. Kajaba iku, mitokondria asring diarani 'tenaga listrik sel', sing tegese pentinge kanggo fungsi normal sel kasebut. Mula, karusakan apa wae ing pembangkit listrik iki bakal mengaruhi sel kanthi negatif lan nyuda umur umure kanthi signifikan.

Urolithins nyebabake efek tartamtu sing dikenal minangka mitofagy sing ngidini awak ngilangi mitokondria sing rusak, tanpa preduli sebab kerusakan, lan nambah umur. Adhedhasar tingkat kerusakan, mitokondria bisa didaur ulang kanggo nutrisi lan produksi energi.

● Neuroprotective
Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, urolithin duwe sipat anti-inflamasi lan sifat-sifat kasebut sing ningkatake pembentukan sel neuron ing otak, sing duwe pengaruh positif marang kognisi lan retensi memori. Kajaba iku, Urolithin A nglindhungi neurodegenerasi sing dideleng karo penyakit Alzheimer, mula efek neuroprotective.

● Nyegah Kanker Prostat
Urolithin A nduweni sipat anti-kanker, nanging katon ing kasus kanker prostat, kanthi sawetara panaliten sing ningkatake panggunaan buah delima lan sumber Urolithin liyane kanggo perawatan kanker Prostat.

● Nambani obesitas
Urolithin A duwe efek anti-obesitas amarga ora mung nyandhang akumulasi sel lemak ing awak nanging uga nyegah spidol sing tanggung jawab kanggo adipogenesis. Ing panliten sing ditindakake kanggo model kewan, ditemokake yen Urolithin A duweni pengaruh sing luwih dhuwur tumrap hormon tiroid T3, sing nyebabake nambahake energi kanggo tikus. Iki nyebabake thermogenesis lan nyebabake lemak coklat leleh, dene lemak putih diasilake dadi kecoklatan.

Ing panliten sing padha, ditemokake URolithin A duweni efek pencegahan obesitas sanajan tikus sing diwenehi panganan sing akeh lemak. Iki nuduhake janji gedhe babagan obesitas lan para peneliti njaluk aplikasi manungsa kanggo temuan kasebut supaya bisa nggunakake senyawa iki kanggo nglawan pandemi obesitas.

Keuntungan Urolithin B yaiku ing ngisor iki:

● Nyegah kelangan otot
Urolithin B nuduhake sawetara mupangate Urolithin A nanging duwe siji mupangate khusus, mung kanggo awake dhewe. Urolithin B dikenal bisa nyegah kelainan otot ing negara fisiologis lan patologis. Kajaba iku, ningkatake tuwuhing otot balung kanthi nambah sintesis protein ing otot.

Uga duwe efek nyegah ing atrofi otot kaya sing katon ing panliten sing ditindakake ing tikus sing ngalami saraf sciatic. Iki bakal nyebabake atrofi otot nanging tikus ditanem karo pompa osmosis mini sing terus-terusan menehi Urolithin B. Ditemokake yen tikus iki duwe jalur protein-ubiquitin-proteasome ditindhes, sing nyebabake kekurangan atrofi otot sanajan ana saraf sciatic. .

Dosis Urolithin

Urolithin asale saka senyawa alami lan suplemen kasebut dianggep bisa ditoleransi kanthi becik tanpa ana reporter beracun. Nanging, kudu dielingi manawa senyawa kasebut isih diteliti lan duwe watesan dosis sing kudu ditindakake.

● Urolithin A
Sawise riset ekstensif babagan mupangat Urolithin A, ana sawetara panliten riset sing ditindakake kanggo mbiji dosis sing tepat senyawa kimia iki. Penelitian Penyerapan, Pencernaan, Metabolisme, lan Eliminasi ditindakake kanggo nganalisis fitur senyawa kasebut.

Panliten kasebut dipérang dadi loro, gumantung karo pirang-pirang dina, lan ditemokake panelitian 28 dina kanthi 0, 0.175, 1.75, lan 5.0% Urolithin A campuran diet lan pasinaon 90 dina kanthi 0, 1.25, 2.5, lan 5.0% Urolithin Campuran ing panganan ora ana owah-owahan ing paramèter klinis, kimia getih, utawa hematologi, lan ora kalebu mekanisme toksik spesifik. Loro-lorone panelitian duwe dosis paling dhuwur sing dites ing 5% UA kanthi bobot diet sing nyebabake dosis ing ngisor iki; 3451 mg / kg BW / dina kanggo pria lan 3826 mg / kg BW / dina kanggo wanita ing panelitian lisan 90 dina.

● Urolithin B
Kaya Urolithin A, Urolithin B ditliti kanthi ekstensif kanggo netepake dosis sing sampurna. Sanajan penting kanggo elinga yen pasinaon fokus ing dosis sing aman kanggo nambah otot sing optimal. Dosis iki ditemokake 15uM, kanggo kaloro jinis, ora preduli bobote.

● Urolithin A 8-Methyl Ether
Senyawa iki digunakake uga, utamane amarga dadi intermediet sajrone produksi Urolithin A. Nanging, durung cukup riset sing ditindakake kanggo dosis sing cocog kanggo ditemtokake kanggo Urolithin khusus iki.

Sumber Panganan Urolithin

Urolithin ora ditemokake kanthi alami ing sumber panganan, nanging ditemokake minangka ellagitanin. Tannin iki dadi asam ellagic, sing sabanjure dadi metabolisme dadi urolithin Eter 8-Methyl, banjur dadi Urolithin A, lan pungkasane, Urolithin B. Panganan sing sugih ing Urolithin yaiku:

Sumber pangananAsam Ellagic
Woh-wohan (mg / 100g bobot seger)
Blackberry150
Raspberry ireng90
Boysenberry70
Cloudberry315.1
pomegranate> 269.9
Raspberry270
Pinggul mawar109.6
Strawberries77.6
Senggol Stroberi24.5
Raspberry kuning1900
Kacang-kacangan (mg / g)
kayak33
Walnuts59
Minuman (mg / L)
Jus pomegranate811.1
Cognac31-55
Anggur abang sing umure tuwa33
Wiski1.2
Bibit (mg / g)
Raspberry ireng6.7
Raspberry abang8.7
Boysenberry30
mango1.2


Kaya sing dideleng ing tabel, Cloudberry minangka woh-wohan kanthi Ellagitannins sing paling dhuwur lan asam Ellagic, kanthi Delima minangka detik sing cedhak. Jus Delima, nanging sejatine minangka sumber sing luwih kuat, meh kaping telu luwih kuat tinimbang Cloudberry.

Perlu dielingi manawa isi asam ellagic ing sumber panganan ora padha karo jumlah urolithin sing padha ing awak. Ketersediaan bio saka URolithins gumantung banget karo mikrobiota usus kanggo saben wong.

Napa Sampeyan kudu Tuku Saka Pabrik Produsen?

Powder Urolithin A lan Powder Urolithin B kasedhiya akeh, ing pabrik manufaktur sing nggabungake produksi, riset, pangembangan, lan penjualan suplemen kasebut. Produk kami diproduksi kanthi presisi ekstrim kanggo ngetutake kabeh pedoman keamanan, sing njamin kualitas lan keamanan produk pungkasan. Kabeh produk diteliti sadurunge digawe lan wis dites sajrone lan sawise produksi kanggo memenuhi standar mutu sampeyan.

Sawise produksi, produk dites ing laboratorium maneh kanggo mriksa kualitas, kekuatan, lan keamanan bubuk Urolithin lan produk liyane. Sawise siyap kanggo distribusi, produk wis dikemas lan disimpen ing fasilitas sing pas, ing suhu sing pas nalika ngetutake kabeh pandhuan kanggo njamin yen produk berkualitas tinggi tekan sampeyan. Bubuk urolithin ora kena sinar srengenge nalika transportasi, bungkus, utawa panyimpenan amarga bisa ngrusak produk pungkasan.

Tuku bubuk Urolithin A lan bubuk Urolithin B saka pabrik pabrikan njamin produk bermutu kanthi rega sing terjangkau.

Wigati:

  1. Totiger TM, Srinivasan S, Jala VR, dkk. Urolithin A, Senyawa Alami Novel Kanggo Target PI3K / AKT / mTOR Pathway ing Kanker Pankreas. Mol Kanker Ther. 2019; 18 (2): 301-311. doi: 10.1158 / 1535-7163.MCT-18-0464.
  2. Guada M, Ganugula R, Vadhanam M, Ravi Kumar MNV. Urolithin A Ngurangi Nefotooksisitas sing Disebabake Cisplatin kanthi Nyandhet Peradangan Ginjel lan Apoptosis ing Model Tikus Eksperimen. J Farmakol Exp Ther. 2017; 363 (1): 58-65. doi: 10.1124 / jpet.117.242420.
  3. Juan Carlos Espín, Mar Larrosa, María Teresa García-Conesa, Francisco Tomás-Barberán, "Pinunjul Biologis saka Urolithins, Metabolit Asam Elagic Ellagic Gut: Gegayuhan Bukti Saiki, Bukti, Komplementary lan Alternatif Berbasis Bukti, vol. 2013, Artikel ID 270418, 15 kaca, 2013. https://doi.org/10.1155/2013/270418.
  4. Lee G, Park JS, Lee EJ, Ahn JH, Kim HS. Mekanisme anti-inflamasi lan antioksidan urolithin B ing mikroglia aktif. Fisioterapi. 2019; 55: 50-57. doi: 10.1016 / j.phymed.2018.06.032.
  5. Han QA, Yan C, Wang L, Li G, Xu Y, Xia X. Urolithin A ngrampungake disfungsi endothelial sing diinduksi dening ox-LDL kanthi modulasi jalur microRNA-27 lan ERK / PPAR-γ. Mol Nutr Panganan Res. 2016; 60 (9): 1933-1943. doi: 10.1002 / mnfr.201500827.